latinica  ћирилица
28/03/2024 |  11:54 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Стиже нови филм Јоргоса Лантимоса, у главној улози поново Ема Стоун (ВИДЕО)

Објављен је трејлер за нови филм Јоргоса Лантимоса, "Kinds of Kindness" (Врсте љубазности), који треба да се појави крајем јуна ове године у биоскопима.
Ема Стоун и Јоргос Лантимос (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Ема Стоун и Јоргос Лантимос (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

У главним улогама ове драма-комедије су Ема Стоун, Виљем Дефо, Џо Алвин и Хантер Шејфер.

Како пише Variety, филм је описан као "триптих бајка, која прати човјека без избора који покушава да преузме контролу над сопственим животом, полицајца који је узнемирен што се његова жена, која је нестала на мору, вратила и изгледа као друга особа, и жену, одлучну да пронађе одређеног човјека са посебним способностима, коме је суђено да постане изванредан духовни вођа."

Ово је трећа дугометражна сарадња Еме Стоун и Лантимоса. Први пут су радили заједно 2018. године, на филму смјештеном у 18. вијеку "Миљеница" (The Favourite), у ком Стоун и Рејчел Вајз глуме рођаке које се боре за пажњу краљице Ане.

Филм је добио десет номинација за Оскара.

"Јадна створења" из претходне године доживио је невјероватан успјех, а Ема добија Оскара за најбољу главну глумицу за тумачење Беле Бакстер, жене која је на својеврсном путу спознавања себе. Од 11 номинација, филм је освојио Оскара и за најбољи продукцијски дизајн, костимографију, фризуру и шминку. Нашао се међу номинованима и за најбољи филм.

Стоун и грчки редитељ сарађивали су и на немом филму "Bleat" из 2022. године, а исте године је наводно сниман и нови филм "Kinds of Kindness".