latinica  ћирилица
29/03/2024 |  14:45 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржана Скупштина градске Борачке организације

У Приједору је данас одржана редовна и извјештајна Скупштина градске Борачке организације.
Приједор, редовна и извјештајна Скупштина градске Борачке организације - Фото: РТРС
Приједор, редовна и извјештајна Скупштина градске Борачке организацијеФото: РТРС

На дневном реду био је програм и извјештај рада за претходну годину, финансијски извјештај, завршни рачун и кадровске промјене.

- Најзначајније у прошлој години су успјешно завршени избори, проведени на свим ниовима. Ново руководство преузело је дужност, урадило све оне неопходне послове које је потребно, а у овој години је кључно питање евиданција чланства, како би тачно утврдили стање колико укупно бораца има на подручју града - рекао је Бранко Пилиповић, предсједник Скупштине Борачке организације Приједор.

За ову годину из буџета града планирано 115 хиљада марака за градску Борачку организацију. Руководство истиче да је добило обећање Градске управе да ће се та средства повећати.

- Идемо са једном реалнијом причом, имамо чврста обећања од градоначенлика и службе града да ће помоћи те активности да Борачка организација у нарендом периоду значаније промовише своје циљеве и задатке, а то је прије свега, очување Републике Српске и његовање традиције слободарског духа српског народа - рекао је Војислав Кондић, предсједник градске Борачке организације.

Предсједник градске Борачке организације, Војислав Кондић, истако је да онај ко није члан Борачке организације и ко не плаћа чланарину, и нема осјећаја да некоме другом исто треба помоћи, неће имати потребе да се обраћа за било какву врсту помоћи Борачкој организацији.

На Скупштини је присуствовао и градоначелник Приједора, Слободан Јавор, који је поручио да ће Град наставити да води рачуна о овој веома важној популацији, без које данас не би живјели у слободи.

- Лично као млад човјек осјећам потребу и захвалност за ове људе који су нам омогућили да данас живимо слободно у нашој држави да ипак требамо више пажње посветити њима, на њихове активности и за све ово што раде. Гард Приједор, корз борачко одјељење помаже у виду једнократне помоћи, за куповину стамбених јединица, за реконструкцију породичних домаћинстава, самим тим то су нека средства која у овом моменту можда нису довољна али су реална и највећа до сада. Могу да кажем да ћемо на ребалансу буџета обратити посебно пажњу на ову популацију и да ћемо издвојити додатна средства за њихове потребе - рекао је градоначелник Приједора, Слободан Јавор.

Од септембра прошле, до марта ове године градској Борачкој организацији приступило је 750 нових чланова.