latinica  ћирилица
29/03/2024 |  20:43 ⇒ 30/03/2024 | 12:35 | Аутор: РТРС

Приједор: Стипендисти Ша фест фондације потписали уговоре о стипендирању (ВИДЕО)

Приједорски Меморијални арт фестивал "Ша фест" стипендираће троје студената ликовних умјетности. Фестивал је посвећен прерано преминулом музичару и сликару Далибору Поповићу Микши, а дио прихода усмјерава за подршку младим, талентованим умјетницима.
Стипендисти Ша фест фондације потписали уговоре о стипендирању (фото:prijedorgrad.org) -
Стипендисти Ша фест фондације потписали уговоре о стипендирању (фото:prijedorgrad.org)

Фондација "Далибор Поповић Микша" ове године додијелила је стипендије студенту Академије умјетности у Бањалуци Омеру Караџићу, студенту дизајна и графике Академије умјетности у Бијељини Стефану Ковачевићу и студенту Ликовне академије у Требињу Павлу Селаковићу.

- Нисам очекивао уопште, то је финансијски наравно увијек помоћ, али добра ствар је што смо се и упознали међу собом, што ћемо се дружити овде на фестивалу. Мислим да уопште у БиХ, него на цијелом Балкану, заправо недостаје таквих фестивала и акција - поручио је Павле Селаковић, студент Ликовне академије у Требињу.

Омер Караџић, студент Академије умјетности у Бањалуци, каже да је срећан што је  изабран за једног од стипендиста.

- Стипендија ће ми свакако много помоћи, има издатака доста у студирању умјетности. Што се тиче фестивала, сјајна идеја, и једно лијепо дешавање у нашем граду - поручио је Караџић.

Висина мјесечне стипендије је 200 марака и биће исплаћивана девет мјесеци.

- Морам наравно да се захвалим свима који су направили подршку да имамо новца у фонду. То је, наравно, Град Приједор, Кабинет предсједника и сви остали спонзори који су били. Наравно људи који су долазили на фестивал, јер самом куповином карте ми кажемо људима не само да долазите на концерт и фестивал, већ самим тим помажете младе умјетнике -  рекао је Горан Кривић, предсједник Удружења "Ша фест" Приједора.

Из Удружњу су најавили да ће објавити и конкурс намијењен студентима музичких академија и факултета драмских умјетности, и конкурс за продукцијско-издавачку и промотивну подршку младим и перспективним демо бендовима. "Ша фест" ове године биће одржан од 24. до 27. јула.