latinica  ћирилица
12/04/2024 |  16:47 ⇒ 18:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Роберт де Ниро отвара два луксузна хотела у Софији и Варни

Амерички бренд за луксузне хотеле, ресторане и резиденције ''Nobu Hospitality'', у власништву глумца Роберта де Нира, отвориће два хотела у Бугарској.
Роберт Де Ниро (Фото: EPA-EFE/Sebastien Nogier) -
Роберт Де Ниро (Фото: EPA-EFE/Sebastien Nogier)

Ову компанију су 1994. године основали Де Ниро, познати кувар Нобу Мацухиса и филмски продуцент Меир Тепер, пренио је бугарски бТВ.

''Nobu Hospitality'' хотели биће отворени у Софији и Варни, а како наводи компанија на свом сајту, ови објекти ће оставити значајан траг на Балкану.

Први хотел и ресторан овог бренда биће смјештен у центру Софије, а други на обали Црног мора у Варни, јавља бугарска агенција Труд.

- Нобу хотел и ресторан Софија ће красити срце једне од најстаријих престоница Европе, биће смјештени у историјској Згради банкара у близини Народног позоришта ''Иван Вазов'' и окружени бутицима, умјетничким галеријама и главним историјским знаменитостима - наводи се на веб страници компаније.

Зграда иза Народног позоришта у Софији изграђена је 1912. године и до скоро је била банка, а отуд и назив Зграда банкара, прије него што је реновирана 2022.

Ова зграда је 1978. године проглашена непокретним спомеником културе, а деценију касније је регистрована као споменик умјетности.