latinica  ћирилица
29/04/2024 |  11:57 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Шириће се списак оних који су сломили зубе о Српску и Додика

Остало је непримијећено да је посланик партије Наша странка Предраг Којовић, говорећи о томе да треба прекинути дијалог представника власти у БиХ, јер ће, како он каже, доћи до интервенције међународне заједнице, између осталог, у том контексту рекао и да очекује одлуке домаћег судства које ће одредити ко ће учествовати у вођењу БиХ, рекао је делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Из овога је потпуно јасно да су страни налогодавци срамног политичког процеса против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Лукића, Којовића и Тројку већ обавијестили и о налогу за коначну пресуду, а која би, по Којовићевим ријечима, Додика очигледно требала елиминисати из процеса доношења одлука у БиХ - додаје Ковачевић.

Како он наводи овим је само потврђено оно што се из Републике Српске говори од првог дана - да је једини циљ овог неуставног, антидејтонског и срамног политичког процеса искључиво елиминација Милорада Додика из политичког живота БиХ.

- Међутим, оно што је још битније, јесте и да је наш одговор остао непромијењен - предсједника Републике Српске ће бирати или смјењивати искључиво грађани Републике Српске! У овом тренутку је можда много тога неизвјесно, али је зато сасвим извјесно да ће се ускоро ширити списак оних који су поломили зубе о Републику Српску и Милорада Додика - напомиње Ковачевић на друштвеној мрежи "Икс".