latinica  ћирилица
14/05/2024 |  14:36 ⇒ 14:37 | Аутор: РТРС

Трнинић похвалио припаднике Републичке управе цивилне заштите Српске

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Борис Трнинић упутио је похвалу припадницима РУЦЗ Српске на успјешном професионалном ангажману у организацији, обезбјеђивању догађаја у Доњој Градини поводом обиљежавања Дана сјећања на геноцид над Србима, Ромима, Јеврејима у НДХ од 1941. до 1945. године.
Републичка управа цивилне заштите - Фото: РТРС
Републичка управа цивилне заштитеФото: РТРС

- Драге колегинице, колеге, опет сте својом стручношћу, ефикасношћу, емпатичним приступом постављеном задатку у Доњој Градини оправдали статус униформе и угледа Републичке управе цивилне заштите Републике Српске који је наша управа, у различитим ангажовањима, стицала и стекла на домаћем и међународном плану - наводи се у објави на званичној страници Републичке управе цивилне заштите.

Трнинић је нагласио да "мјере и активности заштите и спасавања за вријеме поменутог меморијалног јавног скупа у Доњој Градини испољене од припадника РУЦЗ Српске још једном могу бити углед у области цивилне заштите".

- Ми у РУЦЗ Српске добро знамо колико је у успјешно извршеном задатку важан тим и зато упућујемо захвалност свим нашим сарадницима у обезбјеђивању јавног скупа у Доњој Градини, МУП – у Републике Српске, Црвеном крсту Републике Српске, службама хитне медицинске помоћи, ватрогасцима - истакао је Трнинић.