latinica  ћирилица
26/05/2024 |  08:29 | Аутор: СРНА

Због маратона обустава саобраћаја на подручју Новог Града

Обустава саобраћаја данас ће бити на подручју Новог Града због "Маратона стазама Бранка Ћопића", саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Обустава ће бити на снази од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута Рудице-Нови Град, до укрштања са Улицом Кеј Крајишких бригада и на дионици регионалног пута Рудице-Доњи Дубовик.

Саобраћај се јутрос у Републици Српској одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз слабију маглу по котлинама и повећану опасност од одрона.

У току је санација магистралног пута Црна Ријека -Јајце, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Измјена у саобраћају и даље је на снази у Требињу, на раскрсници улица Вука Мићуновића, Српска /Камени мост/ и краља Петра Првог Ослободиоца тако што возила пролаза кроз кружну раскрсницу.

Због радова на магистралном путу Нова Топола-Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој-Модрича у Костајници због минирања у каменолому "Грапска-Костајница". Режим саобраћаја измијењен је због радова и на магистралном путном правцу Приједор-Копривна.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале до 10. јула због минерских радова долазиће до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Станари-Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

У Федерацији БиХ на магистралном путу из правца Кључа на улазу у Сански Мост саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Лашва-Каоник, Каоник-Бусовача, Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица-Прозор, Тарчин-Коњиц, Кладањ-Власеница /Гојсалићи/, Јелах-Добој /Каруше/, Јабланица-Потоци /у Доњој Јабланици/ и Чевљановићи-Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћај се одвија успорено.

На дионици регионалног пута Завала-граница према Хрватској због неопходних радова, саобраћај је потпуно обустављен.

На граничним прелазима задржавања за путничка возила су краткотрајна.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.