latinica  ћирилица
26/05/2024 |  13:55 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Стевандић: ВРС чувала српску нејач, није упадала у села и чинила злочине (ВИДЕО)

Генерал Момир Талић командовао је Првим крајишким корпусом Војске Републике Српске која је бранила српску нејач, није вршила злочине нити упадала у села као што су то радили припадници такозване Армије БиХ, рекао је данас предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић на обиљежавању 21 године од смрти генерала Талића.
Ненад Стевандић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Ненад СтевандићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Стевандић је рекао да је генерал Талић имао привилегију да живи у времену када је српски народ био у највећој слози на овој страни ријеке Дрине.

- Генерал Талић је командовао Првим крајишким корпусом Војске Републике Српске која је бранила српску нејач, пробијала коридор и није вршила никакве злочине нити упадала у села као што су то радили припадници такозване Армије БиХ - рекао је Стевандић и додао да је Српска  створена у вријеме највеће српске слоге која је и данас потребна да би се сачувало српство.

У Пискавици код Бањалуке обиљежена је 21 година од смрти генерал-пуковника Момира Талића, команданта Првог крајишког корпуса и начелника Генералштаба Војске Републике Српске.