latinica  ћирилица
26/05/2024 |  14:28 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Бомба у дворишту српске породице на Косову и Метохији

Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих посљедица, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: РТРС
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: РТРС

- Ријеч је о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг. Међутим, Ђузићи и даље одолијевају свим нападима и истрајни су да остану свој на своме - истичу из Канцеларије.

Подсјећају да је породица Ђузић већ дуже вријеме на мети локалних Албанаца, као и да је Ивичиног сина Бобана почетком прошле године напала и убола ножем група албанских младића.

Београд, како се наводи, инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да осигурају безбједан живот Срба на Косову и Метохији, да повећају пажњу на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе.

- Српски народ на Косову и Метохији је преживио у историји и тежа искушења од инструисаних провокација Аљбина Куртија, па ће опстати на својим вјековним огњиштима и након његовог зулума и терора - истичу из ове канцеларије Владе Србије.