latinica  ћирилица
28/05/2024 |  09:15 ⇒ 29/05/2024 | 09:05 | Аутор: РТРС

Телевизија Русија 1 извјештавала о резолуцији о Сребреници

Након што је у Генералној скупштини Уједињених нација усвојена резолуција о Сребреници, руска телевизија Русија 1 извјештавала је о резолуцији о Сребренице и посљедицама које би могла донијети.
Генерална скупштина УН (Фото: EPA/SARAH YENESEL) -
Генерална скупштина УН (Фото: EPA/SARAH YENESEL)

Телевизија Русија 1 пренијела је изјаву предсједника Србије Алескандра Вучића који је захвалио Русији што је гласала против.

- Усвајање резлоуције довешће до политичког хаоса. Русија је препознала антисрпску природу гласања о документу, који је Њемачка себи дозволила да припреми, упркос свом историјском искуству - истиче ова телевизија у прилогу.

У ТВ прилогу Русија 1 истиче да су под командом Насера Орића у протеклом рату у БиХ извршени бројни злочини у мјестима гдје су живјели Срби на подручју Сребренице, да је једно од најстрашнијих био крвави Божић, а да су се сва звјерства дешавала у заштићеној зони под контролом холандских припадника УН.

Наводе да је истребљење Срба на подручју Сребренице трајало три године, али то није тај масакр у Сребреници о којем говоре западни медији.

У прилогу емитованом недавно у програму руске државне телевизије се напомиње да су Србија и Црна Гора великим протестима одговориле на резолуцију у Сребреници усвојену у Генералној скупштини УН.

Прилог можете погледати ОВДЈЕ.