latinica  ћирилица
28/05/2024 |  11:35 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

У Приједору одржан годишњи концерт ученика Музичке школе "Саво Балабан" (ФОТО)

У Приједору је одржан годишњи концерт ученика Музичке школе "Саво Балабан". Разноврсне композиције у инструменталном извођењу, хорском и соло пјевању, представило је 80 ученика са шест одсјека.
Концерт у Музичкој школи у Приједору - Фото: Уступљена фотографија
Концерт у Музичкој школи у ПриједоруФото: Уступљена фотографија

У ризници најљепших мелодија с оркестром хармоника, представио се и Алекса Цвијић, ученик петог разреда основне музичке школе. Истакао је да су се много спремали, те да је на концерту изведена композиција "Паладио".

Осим флауте за коју се опредијелила у основној музичкој школи, Марија Матијаш бави се и соло пјевањем. У камерном извођењу, отпјевала је италијанску пјесму "Мама".

Фото: Уступљена фотографија

Уз камерни састав и оркестар хармоника, наступили су и оркестар гудачких инструмената, клавирски трио, хор ученика основне школе и солисти.

- Оно "жуборење", причање и весела лица значе да је ипак тај дио културе, тај траг културног насљеђа остао, који је иза нас веома богат и дан данас остао је у нашем граду - истакао је директор Музичке школе "Саво Балабан" Приједор Аљоша Новаковић.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор истакао је да се рад, залагање и труд ученика из Музичке школе "Саво Балабан" препознаје, те да је град Приједор у прошлој и овој години издвојио 115 хиљада КМ за набавку опреме.

Фото: Уступљена фотографија

Основну и средњу музичку школу "Саво Балабан" похађа око 385 ученика. Сљедеће године обиљежиће 70 година постојања.