latinica  ћирилица
11/06/2024 |  14:28 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Вулин-Колоколчев: Србија и Русија ће наставити да се узајамно подржавају у међународној арени

Потпредсједник Владе Републике Србије Александар Вулин који борави у званичној посети Москви, гдје предводи делегацију Србије, састао се са министром унутрашњих послова Руске Федерације, генералом полиције Владимиром Колоколчевим.
Вулин и Колоколчев - Фото: Уступљена фотографија
Вулин и КолоколчевФото: Уступљена фотографија

Колоколчев се захвалио Александру Вулину на пажњи коју је посветио развоју сарадње српске и руске полиције током његовог мандата на челу Министарства унутрашњих послова Србије.

Колоколчев је обавијестио Вулина о покушајима увођења ограничења за учешће Русије у међународним полицијским организацијама, а посебно о покушајима искључења из Интерпола.

Вулин је истакао да борба против транснационалног криминала не може бити успјешна без учешћа Руске Федерације, те да мјере уперене против Русије, штете интересима борбе против криминала и смањују ефикасност супротстављања транснационалним криминалним групама.

Вулин се захвалио министру унутрашњих послова Руске Федерације на поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије и спречавању пријема такозваног Косова у Интерпол.

Истакао је да ће Србија и Русија наставити да се узајамно подржавају у међународној арени и међународним полицијским организацијама.

Вулин и Колоколчев истакли су да се радују наставку заједничке сарадње у области безбједности.