latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:52 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Новаковић Бурсаћ: Не постоји спорни гласачки листић, он је по правилима неважећи (ВИДЕО)

Не постоји спорни гласачки листић у вези са Домом народа у ПС БиХ. Тај листић је по правилима примјењеним у НСРС за гласање неважећи, рекла је за РТРС Сњежана Новаковић Бурсаћ, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: СРНА
Сњежана Новаковић БурсаћФото: СРНА

- То што је ЦИК БиХ изашао из свог оквира и упустио се у тумачење, а тако и у покушај прекрајања изборне воље Народне скупштине односно грађана Републике Српске, то је још само један доказ да је то тијело спремно да испуњава политичке захтјеве и жеље ПДП-а, односно у ширем контексту политичког Сарајева - истакла је Новаковић Бурсаћ.

Она додаје да је то је потврђено и исказано кроз намјере да у случају СНСД, односно блок владајућих странака из Републике Српске изгуби четвртог делегата да су они спремни да уђу у реконструкцију Савјета министара.

- Међутим, чини се да су се и они забројали и прерачунали, нити разумију могућности даљњег полтичког дјеловања СНСД-а нити институција Републике Српске. То само показује какви су они политички аматери, али да су жељни власти, поготово оне политичке у Сарајеву, то и те како јесу - нагласила је Новаковић Бурсаћ.

Новаковић Бурсаћ је подсјетила јавност да су као политички губитници били спремни да моле пред централом СДП-а и да приреде цјелокупној јавности понижење такве врсте гдје је групација странака из Српске ишла је да моли за улазак у власт.

Она је прокоментарисала и недавне Хелезове изајве у медијима.

- Изјаве Зукана Хелеза су нерелевантне и нису вриједне коменатара. Међутим, вриједне су само толико да се из њих прочита намјера и то о чему политичко Сарајево машта, а очигледно да маштају да им се врате ПДП и СДС, јер рачунају да с њима могу да остваре своје политичке циљеве, а не да проведу ставове Републике Српске - закључила је Новаковић Бурсаћ.