latinica  ћирилица
Плодови рада
Образовна емисија о пољопривреди
Плодови рада
12:25
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Плодови рада

Све је више грађана који се окрећу производњи здраве хране. Запуштене баште поново оживљавају. Увидјевши то РТРС емитује образовну емисију о пољопривреди фокусирану на воћарство, повртарство и хортикултуру.

Емисија је намијењена свима онима који воле природу и враћају се њој, онима који уживају у љепоти биљака, онима који су воћарство, повртарство и хортикултуру увели у своју свакодневицу или то планирају.

Полазећи с позиције заштите природе и властитог здравља, уз већ познате приче о органском узгоју поврћа, воћа и цвијећа, ова емисија истражује и нова подручја у вези са хортикултуром и биљним свијетом.

Представљамо различите врсте биљака, начин узгајања и хемијског третирања, а откривамо вам и која врста тла погодује којој култури. Такође, представљамо и истраживачке радове о хибридним сортама најповољнијим за наше климатске услове. У свакој емисији очекује вас рубрика у којој стручна лица из Министарства пољопривреде дају корисне информације о актуелним темама.


У сарадњи с Пољопривредним институтом Републике Српске и Министарством пољопривреде Републике Српске, стручњаци дају савјете садашњим и будућим произвођачима хране о провјереним и најбољим методама рада.

Редакција: Информативни програм