latinica  ћирилица
12 РЕЧИ
домаћа серија
12 РЕЧИ
20:10
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
12 РЕЧИ

                                                                 „12 РЕЧИ“


Жанр: Трилер, кримналистичка

Улоге: Виктор Савић, Тихомир Станић, Ивана Вуковић, Марија Бергам, Никола Пејаковић…

Режија: Јелена Столица

Сам назив “12 речи” означава шифру или верификациони код за новчаник у којем су криптовалуте, а серија обрађује животе људи уплетених у бруталне криминалне радње стављајући у фокус унутрашње борбе ликова и њихове односе.

Млади правник са проблематичном прошлошћу Милош Ивановић добија посао у канцеларији познатог београдског адвоката. Постаје заступник одбране у великом процесу против мафијашког боса чија империја је уздрмана.

За вријеме студија права Милош је упао у невоље и због тога није лако дошао до дозволе да се бави адвокатуром, односно да буде уписан у именик Адвокатске коморе. Због “црне мрље” у биографији Милош је годинама живио на социјалној маргини. Међутим, адвокат Томислав Грубор отвара Милошу врата велике, чувене адвокатске канцеларије. Грубор заступа криминалну организацију на чијем челу је Жарко Чечерина који је под истрагом.

У недостатку других могућности, када су им сви рачуни блокирани, Чечерина одлучује да послове настави обављати путем криптовалута. Суочен са личном кризом и са структурама моћи, Милош ће морати бирати између лојалности и правде…

Један од водећих женских ликова је и Даница Влаховић. Њен супруг Немања Влаховић, рачуновођа и финансијски саветник Жарка Чечерине, принуђен је побјећи у Србију. Дио заплета прати и како Даница, која остаје сама са дјецом у Црној Гори, рјешава новонастале проблеме и покушава помоћи мужу у невољи.

Редакција: Забавни програм