latinica  ћирилица
31/07/2014 |  23:09 | Аутор: РТРС

Богданић: УБКЦ Бањалука централна здравствена установа у РС

“`Универзитетска болница Клинички центар Бањалука` је установа као што је била и прије десет дана - установа која је најзначајнија и централна у здравственом систему Републике Српске”, рекао је министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, гостујући у емисији "Круг".

“Универзитетска болница је највиши ранг и у земљама ЕУ, али због наше емотивне везаности, и пацијената и запослених, и свих нас, ја сам био мишљења да је јако битно да задржимо тај назив `Клинички центар`, изјавио је Богданић за РТРС.

Према његовим ријечима промјена назива суштински неће донијети никакву промјену, а "и да није задржан назив ништа се спектакуларно не би десило”.

“Ипак, преовладало је мишљење, и ја мислим да јесте у реду да остане у називу `Клинички центар`", рекао је Богданић. 

Вршилац дужности директора “Универзитетске болнице Клиничког центра Бањалука” је нагласио да тензије које су последњих дана дигнуте немају никаквог основа.

“Идеја је да сваки дан покушамо да освојимо неку нову процедуру и да тиме побољшамо квалитет здравствене заштите, а идеја о укидању клиника, завода, уношење некаквог немира је плод некаквих других измишљања”, додао је он.

Станетић је нагласио да је приоритетан задатак УБКЦ Бањалука је да се усвоји што више квалитетених процедура, поступака у систему који ће омогућити повећање сигурности пацијената, квалитета услуге и да постану болница највише, четврте, категорије.