latinica  ћирилица
02/08/2014 |  14:21 | Аутор: СРНА

Није уведена обавеза фискализације пољопривредних газдинстава

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас да измјенама и допунама Закона о фискалним касама није уведена обавеза фискализације пољопривредних газдинстава у Српској.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

Тегелтија је истакао да је овај закон планиран Економском политиком за ову годину и да је резултат заједничког рада Владе Српске, Привредне коморе и Занатско–предузетничке коморе.

"Његов циљ је растерећење привреде од непотребних трошкова у процесу фискализације, као и ослобађање од фискализације одређене групе малих предузетника", рекао је Тегелтија.

Према његовим ријечима, Законом о фискалним касама испоштовани су сви договори Владе Српске, Привредне коморе и занатско–предузетничке коморе.

"Сви који покушавају да унесу пометњу међу пољопривредне произвођаче су недобронамјерни и ништа добро неће донијети пољопривредној производњи у Републици Српској", истакао је Тегелтија.

Он је закључио да ће Влада Српске наставити сарадњу са свим добронамјерним удружењима чији је циљ стварање повољнијег привредног амбијента.