latinica  ћирилица
14/08/2014 |  09:12 | Аутор: РТС

У превртању турског аутобуса погинула жена

Једна особа је погинула, а тридесетак је повријеђено, када се аутобус турских регистарских таблица преврнуо на ауто - путу Суботица - Бачка Топола.

Несрећа се догодила јутрос око шест сати код Чантавира, 20 километара од Суботице, а аутобус је превозио углавном млађе особе, вјероватно на екскурзију.

У аутобусу је било 37 путника, а живот је изгубила 50-годишња жена, док су сви повријеђени збринути у болници у Суботици. Хитна помоћи је збринула 15 повријеђених, од којих двоје имају теже повреде.

Аутобус је превозио турске држављане, а кретао се према Њемачкој, од Новог Сада ка граничном прелазу Хоргош.

Тачан узрок несреће још није познат, међутим, према незваничним информацијама РТС-а, возач је највероватније заспао, због чега је скренуо с пута и сурвао се.

Путници из преврнутог аутобуса мисле да је возач заспао

Највјеројатнији узрок превртања турског аутобуса на путу код Бачке Тополе је тај да је возач заспао, сматрају повријеђени путници, држављани Турске, који су смјештени у Општој болници у Суботици.

Око тридесетак младих, углавном с лаким повредама, након указане помоћи у току пријеподнева било је смјештено у холу Хитног пријема у Општој болници, јавио је Тањуг.

Већина њих је видно потресена, нису жељели да им се снимају лица камерама, пошто још нису ступили у контакт с породицама.