latinica  ћирилица
14/08/2014 |  15:38 | Аутор: РТРС

Славонски Брод: Ухапшен због скупљања полних органа

Славонскободска полиција и званично је потврдила да истражује случај мушкарца који је скупљао људске органе, због чега се сумња да је починио кривично дјело повреде мира покојника.

Прекјуче смо добили дојаву о проналаску стакленки у којима су мушки полни органи покојника. Након предузетих мјера, полицијски службеници су јуче ухапсили 52-годишњег мушкарца због сумње да је починио кривично дјело  повреде мира покојника, изјавила је Ката Нујић, портпарол Полицијске управе бродско-посавске.

Због околности догађаја у полицији за сад не излазе с додатним подацима о случају који је шокирао Славонски Брод.

Додатну информацију није било могуће добити ни у Општинском државном тужилаштву у Славонском Броду којем је полиција предала случај, због одсутности лица овлашћених за комуникацију с медијима.

Након објављивања првих информација појавиле су се бројне спекулације око начина на који је осумњичени прикупљао дијелове тијела. Све упућује да су органи прикупљани на патологији славонскобродске опште болнице.

Вишеструки покушаји новинара да у болници добију званичну изјаву остали су безуспјешни.

Ухапшени мушкарац је већ неко вријеме одсутан с посла због суспензије коју је зарадио због других понашања која нису била у складу с радном етиком.