latinica  ћирилица
14/08/2014 |  18:24 | Аутор: СРНА

Хрватску захватило олујно невријеме са градом

Хрватску је захватило још једно погоршање времена. Јутрос у већем дијелу Хрватске киша, грмљавина, а понегдје и град.
Лед - Фото: илустрација
ЛедФото: илустрација

У Копривници је  гром ударио у породичну кућу  и изазвао пожар. Незванично, власник куће је Подравкин директор, чија је обитељ на породица па у кући није било никога.

Метеоаларм је издао упозорење на грмљавинско невријеме за већи дио Хрватске.

Најгоре је досад било на карловачком подручју. Олујно невријеме уз град протутњало је кроз Карловац и околину. Јак вјетар ломио је стабла и стварао проблеме у саобраћају. Под налетима јаког вјетра срушено је неколико стабала.

Стабло је пало на стамбену зграду а испред улаза у Дом здравља на Дубовцу срушена је надстрешница. На карловачком подручју пало је више од 30 литара кише по квадратном метру. Потопљени су многи подруми, а и саобраћајнице на подручју Иловца, Дуге Реса и Тушиловића.

Због обилне кише која је синоћ и јутрос падала на подручју Хрватског загорја затворене су двије саобраћајнице у околини Крапине, поплављени су бројни подруми, а вода је ушла и у десетине кућа. Ватрогасци су интервенисали на више од стотину мјеста, а и комунални радници од синоћ чисте одводе уз улице. Саобраћај на већини путева је отежан.

У Загребу су због поплаве  ватрогасци су имали 18 интервенција, и то два гашења пожара и 16 испумпавања, саопштено је  се из Службе за управљање у хитним ситуацијама.