latinica  ћирилица
18/08/2014 |  08:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Завршен Нишвил џез фестивал

У Нишу је синоћ завршен Нишвил џез фестивал, који по традицији отварају и затварају нишке групе, а сада је та привилегија припала младом саставу Процес.
Блуз Брадерси наступили на "Нишвилу" - Фото: ТАНЈУГ
Блуз Брадерси наступили на "Нишвилу"Фото: ТАНЈУГ

 Завршница фестивала била је резервисана за легендарни Оригинални Блуз Брадрс бенд и америчку пјевачицу Ијока.
Блуз Брадрси су свирали хитове из дугогодишње каријере овог састава и нумере из истоименог филма. Ведрог духа, са хумором и без њега, музичари су током читавог концерта комуницирали са публикм.
Један од пјевача, Томи, у једном тренутку је рекао да је испед њега "дивља публика", па је њихов наступ био музичко-забављачки шоу у коме је учествовала и публика.

Непосредно прије Блуз Брадрса наступила је американка Ијока. Иако најављивана као једна од највећих звијезда фестивала, њен наступ је изазвао веће одушевљење него што се очекивало.

Наступ Ијоке у "Нишвилу"  

Енергична, духовита и изнад свега емотивна музика била је оно што је публици требало. Препуне трибине и простор испред бине очекивале у ритму Ијокиних пјесама.

Завршне вечери Нишвила наступили су још и јапански трио Токамен Набуки, домаћи Фиш ин оил и бразилски Данијел Мркес трио.
Посекћеност синоћњих концерта превазишла је све претходне вечери. Број поскетилаца је растао сваким даном фестивала, а организатори према првим процкенама говоре да је за четири вечери Нишвила, Нишку тврђаву поскетило око 150.000 људи.