latinica  ћирилица
22/08/2014 |  11:55 | Аутор: СРНА

"Електро-Бијељина": Од 25. августа плаћање рачуна ваучерима

Предузеће "Електро-Бијељина" саопштило је да ће потрошачи од понедјељка, 25. августа, ваучерима моћи да плате дуговања за електричну енергију по основу ранијих рачуна и репрограма.

Ваучер се може користити за плаћање електричне енергије искључиво у објекту домаћинства за који је издата електронска картица Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Уколико власник електронске картице није регистрован као купац електричне енергије у објекту за који је картица издата, право на плаћање се остварује уз попуњавање писане изјаве о уплати.

Од ваучерског начина плаћања биће изузета наплата неовлаштене потрошње, као и могућност авансне уплате, наводи се у обавјештењу.

Дефинисање износа утрошене електричне енергије, који ће бити уплаћен путем ваучера, изричито је право корисника електронске картице.

Корисници могу остварити право на плаћање електричне енергије путем ваучера најкасније до 30. јуна наредне године.

Упутство се односи на потрошаче са подручја Радне јединице "Електродистрибуција Бијељина", односно за купце са територије града Бијељина и општина Пелагићево и Доњи Жабар.

Наплате се врше у згради Дирекције у Бијељини, а с обзиром да је инсталиран само један терминал у "Електро-Бијељини" моле купце за стрпљење приликом обављања ових активности.

Све додатне информације у вези са ваучерским начином плаћања утрошене електричне енергије потрошачи могу добити путем телефона позивом на бесплатан број 0800 51 400.

О плаћању рачуна за утрошену електричну енергију путем ваучера Фонда солидарности Републике Српске, "Електро-Бијељина" је обавијестила потрошаче према упутству матичног предузећа "Електропривреда Републике Српске".