latinica  ћирилица
24/11/2014 |  11:19 | Аутор: СРНА

Потписани уговори о набавци опреме, санацији и изградњи амбуланти

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас са директором фирме "Крајиналијек" Миленком Дамјановићем уговор о набавци медицинске опреме за службу хитне помоћи и лабораторију Дома здравља Добој и за пет амбуланти породичне медицине шамачког Дома здравља.
Драган Богданић - Фото: СРНА
Драган БогданићФото: СРНА

Богданић је изјавио да је вриједност уговора око 210.000 КМ.

"Домови здравља у Добоју и Шамцу су здравствене установе које су претрпјеле највећу штету у мајским поплавама. И раније смо потписивали уговоре за реконструкцију амбуланти породичне медицине на подручју града Добоја и општине Шамац", истакао је Богданић.

Ресорни министар данас је потписао и са директором фирме "Зидарт" из Мркоњић Града Дамиром Милићем уговоре за изградњу амбуланте породичне медицине Дубовик Дома здравља Крупа на Уни и за санацију амбуланте породичне медицине Омарска Дома здравља Приједор.

Богданић је навео да је вриједност радова за изградњу амбуланте Дубовик око 250.000 КМ које у потпуности обезбјеђује Министарство, док је за санацију амбуланте Омарска потребно око 180.000 КМ.

"Министарство обезбјеђује 70 одсто, а град Приједор преосталих 30 одсто средстава", додао је Богданић.

Он је нагласио да ресорно министарство наставља са пројектом унапређења примарне здравствене заштите, односно да амбуланте породичне медицине буду једнако доступне цјелокупном становништву Републике Српске.

Директор Дома здравља Шамац Драган Илинчић захвалио је Министарству и Влади Републике Српске за помоћ у успостављању нормалног рада у овој здравственој установи након поплава.

Он је додао да у оквиру шамачког Дома здравља ради пет амбуланти породичне медицине и двије секторске амбуланте.

Замјеник градоначелника Приједора Миленко Ђаковић подсјетио је на дугогодишњу успјешну сарадњу града са Министарством када је ријеч о реконструкцији здравствених објеката, те најавио да ће у наредном периоду бити планирана изградња новог објекта породичне медицине у Омарској.