latinica  ћирилица
20/04/2015 |  14:43 | Аутор: СРНА

Вучић: Спреман сам да разговарам са Бошњацима у Новом Пазару и Сарајеву

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је спреман да разговара са свим Бошњацима и оним у Сарајеву и оним у Новом Пазару и поручио да сви који мисле да православци и муслимани могу да живе одвојено, или "тако да неких нема" не разумију колику штету праве свом народу.

"Спреман сам да разговарам са свим Бошњацима, са онима у Сарајеву и Пазару, да отворимо прави дијалог, да не буде сукоба и да градимо заједничке домове, као и да размишљамо о заједничкој будућности", рекао је Вучић данас у Новом Пазару.

Он је најавио рјешавање отворених проблема у Новом Пазару, истакавши да проблеми могу заједнички да се ријешавају да би се направио модернији град у којем ће људи да имају више радних мјеста.

Премијер Србије најавио је изградњу путева у граду и околини, као и фабрику дрвнопрерађивачке индустрије у Новом Пазару и Рашки, али и сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима и италијанском компанијом у области пољопривреде да би се оживјела села на Пештеру.

"У наредне две године овај део Србије добиће више него у претходних 30 година", рекао је Вучић и замолио грађане да буду стрпљиви и вјерују у Владу Србије.

Вучић је данас у Новом Пазару присуствовао постављању камеља темељца за Дијагностички центар и објаснио да ће он бити завршен до краја године, те да ће грађани овог дијела Србије имати најсавременије медицинске уређаје и лабораторије и неће морати да иду на прегледе у Крагујевац и Београд.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/ Џума Рашид ал Дахери рекао је да су изградња дијагностичког центра, али и вртића и основне школе, за које је постављен камен темељац, а које финансира његова земља, доказ одличне сарадње двије земље, а посебно пријатељство шеика Мухамеда бин Заједа и премијера Вучића.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је да је ово велики дан за Нови Пазар, који слави 554. рођендан под новим називом.

"Град се поноси што има пријатеље у земљи и иностранству, што политика коју води даје резултате, а посебно сарадња са Владом Србије", рекао је Махмутовић.

Церемонији постављања камена темељца присуствовао је и представник породице Бин Заед, Фондације Ал Нахем, Али Мухамед ал Суваиди калифа ал Зајед.