latinica  ћирилица
29/04/2015 |  19:46 | Аутор: СРНА

Зворник: У "Алумини" стимуланс и на априлску плату

Запослени у компанији "Алумина" из Зворника добиће стимулативни дио уз априлску плату у износу од по 173 КМ, договорили су данас у Зворнику менаџмент "Алумине" и представници Синдиката металске индустрије и рударства.
Зворник: "Алумина" - Фото: СРНА
Зворник: "Алумина"Фото: СРНА

Према овом договору, радницима "Алумине" уз плату за април биће исплаћен овај износ, који је у протеклом периоду редовно био на листи примања запослених, саопштено је из Службе за односе са јавношћу овог предузећа.

Предсједник Управног одбора "Алумине" Миле Матић рекао је да се све чини да би се направила боља позиција за ову компанију.

Матић је представнике Синдиката упознао са актуелном ситуацијом у овом привредном друштву, наглашавајући да се само кроз квалитетно изршавање радних задатака може очувати статус предузећа на европском и свјетском тржишту.

Предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске Тане Пеулић рекао је да је са менаџментом "Алумине" усаглашено да у мају буду одржани нови преговори на којима ће се утврдити висина, вријеме и начин исплате регреса за раднике "Алумине".

Пеулић је додао да је постигнут договор да се достигнути ниво примања радника неће умањивати, него да ће се кроз наредне разговоре стварати услови за побољшање материјалног положаја запослених.

Представници Синдиката апеловали су на све запослене у "Алумини" да своје радне задатке извршавају квалитетно и на вријеме како би компанија остварила добар производни резултат, чиме се директно стварају услови за побољшање материјалног положаја радника.

Синдикат металске индустрије и рударства покренуће активности за набавку угља за раднике "Алумине" чим се утврде цијене и услови испоруке.

Синдикални одбор ће покренути иницијативу код надлежних органа Скупштине општине Зворник да једна од улица у Каракају добије назив првог и истакнутог директора Фабрике глинице "Бирач" Јевте Суботића, који је преминуо 11. јануара.

Пеулић и Синдикални одбор упутили су, поводом 1. маја - Међународног празника рада, искрене честитке запосленим у "Алумини", са жељом да се достигнути ниво радничких права очува, остваре већи производни резултати, као и нова запошљавања и бољи материјални положај радника