latinica  ћирилица
29/04/2015 |  20:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Оснива се "Научно-технолошки парк Београд"

Министарство просвјете, Град Београд и Београдски универзитет потписали су данас Уговор о оснивању "Научно-технолошког парка Београд".

Научно-технолошки парк Београд" би требало да окупи иновативне, технолошки развојне компаније и запосли младе научнике, а тиме и убрза технолошки развој земље.

Уговор о оснивању друштва за ограниченом одговорношћу "Научно-технолошки парк Београд" потписали су министар просвјете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, градоначелник Синиша Мали и ректор Београдског универзитета Владимир Бумбаширевић.

Како је речено након потписивања уговора, за три до четири године у комплексу на Звездари требало би да послује око 100 технолошки развојних компанија са око 1.000 запослених инжењера.

Министар Вербић рекао је да је ријеч о истински великом пројекту чија се величина не огледа толико у новцу, колико у посвећености да постоји парк који ће омогућити вишеструко враћање уложеног труда и знања.

"Научно-технолошки парк мора да буде мјесто гдје велике компаније желе да уђу, јер имају стимулативно окружење и друге компаније са којима могу да размјењују ресурсе и идеје", рекао је Вербић.