latinica  ћирилица
30/04/2015 |  08:19 | Аутор: Агенције

Москва показала најновије оружје (ВИДЕО)

Хиљаде Московљана имало је среће да види најновију руску војну опрему на чувеном Црвеном тргу током прве ноћне пробе пред параду на Дан побједе.
Москва показала најновије оружје - Фото: АП
Москва показала најновије оружјеФото: АП

Пешадија из Русије, Јерменије, Азербејџана, Бјелорусије, Казахстана, Киргистана и Таџикистана вјежбала је наступ пред публиком први пут ове године, пред Дан побједе, 9. маја.

Војници из других земаља као што су Индија, Монголија, Србија и Кина били су, такође, на проби.

Али, оно што се највише чекало јесте деби најновијег модела руског тенка Т-14 на Армата платформи, као и најновије 152мм самоходне артиљеријске хаубице Коалиција-СВ.

Главна приједност Армате у односу на постојеће технологије лежи у беспилотној куполи, која се контролише даљински из изоловане оклопне капсуле.

 

Најновији тенк има радарски систем који истовремено може пратити до 40 мета на земљи и 25 у ваздуху у радијусу од 60 миља.

 Курганетс-25 и Корнет-Д, унапређена верзија антитенковског система Корнет, су такође провезени Црвеним тргом у раним јутарњим сатима.

Курганетс-25 има нови активни одбрамбени систем противтенковских граната.

Али, да би се сачувала заинтригираност публике када је ријеч о паради 9. маја, поводом обиљежавања 70. годишњице побједе над нацистичком Њемачком, дијелови нове војне технологије остали су покривени.