latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:15 | Аутор: СРНА

"Ђурђевдански дани" у Братунцу

Тениским турниром за јуниоре у Братунцу ће сутра почети 14. традиционална културно-спортска манифестација "Ђурђевдански дани", која ће трајати до 6. маја.

 
Турнир ће почети у 11.00 часова, а званично отварање манифестације предвиђено је за 20.00 часова, када ће бити одржана смотра фолклора на отвореној позорници на градском тргу.

"Ђурђевданске дане" организује Народна библиотека из Братунца, уз покровитељство општине Братунац, а поводом Ђурђевдана, крсне славе те општине.

Програмом су предвиђена такмичења у шаху, риболову, затим у бициклизму, малом фудбалу и велики крос ученика братуначких основних школа.

"Ђурђевдански дани" у Братунцу (Фото: СРНА)

У културном дијелу манифестације биће приређено вече фолклора, етно пјесама, књижевно вече, концерт групе "Атомско склониште", затим дани ученичке креативности и стваралаштва у музици, сликању, спорту, писању, рецитовању, плесу и глуми.

Шестодневни програм биће завршен прослављањем Ђурђевдана, крсне славе општине и ломљењем славског колача 6. маја у братуначкој цркви Успења Пресвете Богородице.