latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:42 | Аутор: СРНА

Завршена зимска сезона на Јахорини

Олимпијски центар "Јахорина" данас је затворио зимску сезону на овој планини, рекла је Срни портпарол Центра Ивана Лиздек.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Лиздекова је истакла да је због отопљавања снијега и немогућности гарантовања безбједности скијаша на стази, Олимпијски центар "Јахорина" одлучио да од данас затвори скијашку сезону.

"Иако смо жељели да омогућимо скијање и за првомајски празник, безбједност скијаша нам је приоритет", истакла је Лиздекова, додавши да од данас ски лифтови више неће бити у функцији.

Она је навела да се у Олимпијском центру надају да ће и наредна зимска сезона бити подједнако успјешна као и ова.

Иако је затворена скијашка сезона, Лиздекова је позвала све љубитеље планине да првомајске празнике проведу на Јахорини јер сви јахорински хотели нуде промотивне пакете за посјетиоце.

"Шетња, вожња бициклом, ручак у природи, спортске активности, вожња багијем, велнес програм и низ других садржаја које нуди Јахорина и хотели на овој планини никога неће оставити равнодушним", нагласила је Лиздекова.

Она је додала да је на Јахорини у првом тромјесечју остварено више од 150.000 ноћења, а најчешћи гости били су из БиХ, а затим из Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније.

"Ако изузмемо регион, онда су најчешћи инострани гости на Јахорини били из Турске, Пољске, Мађарске и Русије", рекла је Лиздекова.

Подсјећајући да је зимска сезона почела 27. децембра, Лиздекова је навела да је било више од 100 квалитетних скијашких дана.

"Рачунајући само скијаше у Олимпијском центру `Јахорина`, евидентирано је више од 1.205.000 вожњи вертикалним транспортом, док је продато више од 83.000 ски-пасова, од дневних до вишедневних", истакла је Лиздекова.

Говорећи о плановима за наредни период, Лиздекова је навела да је љето предвиђено за спортске кампове, радничке игре, семинаре, школе у природи, припреме спортиста, док се развијају и програми за индивидуалце.