latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:14 | Аутор: Агенције

Непал: Беба извучена жива из рушевина

Беба стара четири мјесеца извучена је жива из рушевина насталих послије разорних земљотреса у Непалу, у којима је провела готово цијели дан.

Свјетски медији су пренијели фотографије дјечака прекривеног прашином кога су из остатака порушеног објекта успјели да извуку спасиоци.

Према наводима дневника Катманду тудеј, дјечак под именом Сонит Авал је потом пребачен у болницу гдје је добио прву помоћ, а љекари су објавили да није задобио теже повреде, иако се под рушевинама налазио 22 сата.

Из рушевина једне зграде у Катмандуу пет дана након разорног земљотреса извучен је жив 15-годишњи дјечак, саопштила је полиција.

Дјечак је извручен из пансиона Хилтон Гестхаус, потврдио је портпарол полиције Камал Синг Бам.

Он је рекао да се дјечак зове Пемба Лама, али није изнио друге детаље, пренио је АФП.

Претходног дана из рушевина једног хотела извучен је 28 годишњи човјек.

Спасилачки тимови су наставили са тешким радом по киши, тражећи преживјеле у рушевинама послије снажног земљотреса у Непалу, али власти сматрају да су шансе да се пронађе још преживјелих све мање.

Број погинулих се повећао на 5.489, а 11.000 рањених, само у Непалу. У сусједној Индији и Тибету има више од 80 погинулих.

Многи људи спавали су на отвореном, након потреса, а према подацима УН 600.000 кућа је порушено или оштећено.

Земљотресом је погођено око осам милиона људи, а најмање за два милиона потребни су шатори, вода, храна и лијекови, у наредна три месеца.

Послије главног земљотреса у Непалу се наставио и низ мањих потреса.

Премијер Сушил Коирала је рекао за Ројтерс да би број погинулих могао да достигне 10.000.