latinica  ћирилица
30/04/2015 |  11:42 | Аутор: СРНА

Мркић: Николић почетком јуна у Сарајеву

Предсједник Србије Томислав Николић посјетиће Сарајево почетком јуна, најавио је савјетник предсједника Иван Мркић.

"Нама је јако стало да имамо одличне односе са БиХ, у интересу нам је да држава јача. Са искреним жаром заступамо да БиХ уђе у ЕУ", рекао је Мркић.

Он је за београдски дневник "Данас" навео да је Николић предлагао бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу "да оду заједно до Сребренице, али и до српских гробова".

"Ми да можемо да вратимо вријеме, никада не бисмо дозволили оно што се дешавало у Сребреници. Можемо само да се згрозимо и да плачемо над тим, али то не значи да ћемо заборавити наше жртве", нагласио је Мркић.

Он је истакао да се српско друштво суочило са догађајима у Сребреници и подсјетио да је предсједник Србије Томислав Николић изразио жаљење тим поводом.

"Било би праведно да неко призна - `јесте, и Срби су убијани`. Ми смо спремни да праштамо. Ако не поштујеш своје жртве због политичке коректности, онда ниси искрен човек. Знате ли ви колико има српских синова и кћери чији су очеви и рођаци страдали у Сарајеву и нема ријечи о томе", навео је Мркић.

На констатацију новинара да "нису Бошњаци гранатирали Сарајево", Мркић је узвратио: "Али јесу убијали Србе тамо".

"Нису ни Срби који су страдали гранатирали Сарајево, а били су убијани. С тим треба да се суоче они који су то радили", поручио је Мркић.