latinica  ћирилица
30/04/2015 |  14:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Шешељ предао одговор на захтјев тужиоца Брамерца

Лидер радикала Војислав Шешељ рекао је да је данас предао представницима Хашког трибунала у Београду свој одговор да се ни на који начин није огријешио о налог претресног вијећа о привременом пуштању на слободу, наводећи да би одлука о томе могла да буде донесена већ идуће седмице.
Војислав Шешељ - Фото: ТАНЈУГ
Војислав ШешељФото: ТАНЈУГ

Поводом хитног захтјева тужиоца Сержа Брамерца о изјашњењу о повлачењу одлуке за привремено пуштање на слободу, Шешељ је на конференцији за новинаре рекао и да га одлука о томе не интересује" и да каква год да буде "апсолутни је побједник".

Шешељ је поновио да се добровољно неће вратити у Хашки трибунал и навео да уколико пресуда буде ослобађајућа, и ако планирана казна буде мања од времена које је провео у притвору, нема потребе да се оптужени позива, осим ако је казна већа.

"Ако је већа, онда се оптуженик позива. Ту ће морати Томислав Николић и Александар Вучић да ме хапсе и носе на авион", рекао Шешељ.

Он каже и да не одустаје од свједочења на суђењу Ратку Младићу видео линком наводећи да о томе одлука још није донесена.