latinica  ћирилица
30/04/2015 |  14:54 | Аутор: СРНА

Најљепше писмо написала ученица из Зенице

Ученица Основне школе "Мак Диздар" из Зенице Селма Хусић написала је најљепше писмо у БиХ на 44. међународном такмичењу у писању писама за младе, у организацији Свјетског поштанског савеза, саопштено је из предузећа "Поште Српске".

Најљепше писмо написала ученица из Зенице (Фото: postesrpske.com/PrintScreen)

Првопласирани рад биће преведен на енглески језик и представљаће БиХ на избору најбољег литерарног рада на задату тему, коју је провео Свјетски поштански савез.

Међународни биро је за 44. међународно такмичење у писању писама за младе одабрао тему "Причајте нам о свијету у каквом бисте жељели одрасти", а на адресе "БХ Поште" Сарајево, "Хрватске поште" Мостар и "Пошта Српске" стигло је 1.075 писама.

Шесточлани жири је на састанку 27. априла у Сарајеву, осим најљепшег писма који ће БиХ представљати на свјетском такмичењу, додијелио друго мјесто ученици Основне школе "Младен Стојановић" из Лакташа Кристини Радовановић и треће мјесто ученику Основне школе "Столац" из Стоца.

"Најљепши рад БиХ биће награђен са 500 КМ, други са 300 КМ, а трећепласирани рад биће награђен са 200 КМ", наводи се у саопштењу "Пошта Српске" и додаје да ће ученици сва три рада добити таблет рачунаре, као и албуме са поштанским маркама сва три поштанска оператера, а њихови наставници, осим утјешних награда, добиће и по 100 КМ.

Изабрано је још седам најуспјешнијих радова, чији ће аутори добити специјална признања, те пригодне поклон-пакете.

У саопштењу се наводи да су за најкреативније радове, које Агенција за поштански саобраћај БиХ награђује пригодним поклонима, изабрани радови Каролине Драгојевић из ОШ "Кисељак" Подастиње, Милијане Ћетковић из ОШ "Вељко Чубриловић", село Прибој, и Бенеша Халиловића из Центара за дјецу са посебним потребама "Лос Росалес", Мостар.

Манифестација проглашења побједника и додјеле награда биће одржана у Сарајеву почетком октобра поводом обиљежавања Свјетског дана поште, а у организацији Јавног предузећа "БХ Пошта" Сарајево.