latinica  ћирилица
30/04/2015 |  15:43 | Аутор: СРНА

ЦКРС: Преко седам милиона за помоћ поплављенима

Црвени крст Републике Српске доставио је прошле године поплављеном становништву помоћ у роби и новцу у износу који премашује седам милиона КМ, наводи се у Извјештају о раду за 2014. годину који је данас усвојила Скупштина ове организације.

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић рекао је Срни да ова цифра није коначна, јер је у току још неколико програма.

У Извјештај о раду за 2014. годину констатовано је да је због поплава обим посла прошле године био повећан неколико десетина пута.

"Прошле године смо имали ванредну ситуацију и заједно смо са Цивилном заштитом Српске учествовали у збрињавању и смјештају поплављеног становништва, као и у достави хране", рекао је Михајловић.

Он је додао да је Црвени крст Републике Српске примао хуманитарну помоћ, коју је расподјељивао по општинским и градским организацијама.

Михајловић је подсјетио да Црвени крст Републике Српске у свом саставу има 66 организација, од чега шест градских и 60 општинских, који су груписани у девет регија.

Осим тога, каже Михајловић, ангажован је велики број волонтера, међу којима има доста младих, који су своју хуманост и храброст исказали током поплава.

Михајловић каже да су на Скупштини организације додјелили око 20 признања волотерима, који су даноноћно радили да би помогли угроженом становништву, често ризикујући и свој живот.

Данашњој сједници Скупштине Црвеног крста Републике Српске присуствовали су представници из братских организација из Србије и БиХ.