latinica  ћирилица
30/04/2015 |  20:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Путиново "да" мировним снагама у Донбасу

Прес служба украјинског предсједника Петро Порошенка саопштила је да се руски предсједник Владимир Путин сагласио са могућношћу размјештања мировних снага на истоку Украјине, након што су двојица предсједника телефоном разговарали и са лидерима Француске и Њемачке.

- У оквиру разговора о начинима постизања мирног рјешења конфликта у Украјини, предсједник Путин је прихватио могућност размјештања мировног контингента у региону Донбаса - саопштено је у Кијеву.

Агенција Ројтерс је јавила да су двојица лидера, заједно са шефом француске државе Франсоа Оландом и њемачком канцеларком Ангелом Меркел, истакли да има "извјесног напретка" везаног за прекид ватре на истоку Украјине.

Лидери четири земље су истакли и напредак по питању повлачења тешког наоружања из региона, саопштио је Кремљ.

Агенција Тас с је пренијела са данашње телефонске конференције четири лидера, да ће радне подгрупе у оквиру Контакт групе за Украјину, одржати своје прве састанке у року од око једне седмице.

Посебна пажња биће посвећена формирању радних подгрупа у оквиру Контакт групе да се одржи дијалог између власти у Кијеву и представника Донбаса.