latinica  ћирилица
05/05/2015 |  10:35 | Аутор: СРНА

Мићић: Фокус дјеловања да буде у Српској, а не у Сарајеву

Потпредсједник СДС-а Мићо Мићић оцијенио је да СДС мора да буде оно што је био на почетку, када је био најзаслужнији за стварање Републике Српске, те да фокус страначког дјеловања треба да буде у Бањалуци и Српској, а не у Сарајеву.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

"Морамо вратити Српску СДС-у и СДС Српској. СДС мора да буде оно што је био на почетку, када је био најзаслужнији за стварање Српске", навео је Мићић.

Мићић је за Алтернативну телевизију истакао да је управо то један од његових мотива за кандидатуру за предсједника странке, која треба да више води рачуна о Српској и "да се врати Српској".

"Сви наши капацитети сада су практично окренути према Сарајеву и нико овдје нема да парира власти и говори шта не ваља у Српској и то није добро", каже Мићић и додаје да су СНСД и власт у Српској практично остали без опозиције.

Мићић је додао да је разлог за његову кандидатуру за страначког лидера и то што се унутар странке морају више вредновати људи који остварују резултате, напомињући да су функције СДС-а на нивоу БиХ углавном добили људи који су изгубили изборе.

"Разлог што сам се кандидовао јесте и то што сваки пут када направимо анализу избора пораз гледамо као побједу и ево шест пута тако - шест избора, стално губимо изборе, кажемо добро је, а стално СНСД побјеђује и они имају власт", навео је Мићић.

Мићић је додао да његов мотив није функција предсједника странке, него да од СДС-а направи побједничку странку, која ће коначно побиједити СНСД, а то се може урадити већим уважавањем младих и људи који имају подршку у народу.

"Желим да дам већу шансу начелницима који су добили изборе, побјеђују, које народ воли. Не смије се десити да начелник који добија изборе није члан Главног одбора СДС-а. Наопако је да људи који имају подршку народа, који су омиљени, нису носиоци политике СДС-а", истакао је Мићић.

Мићић је напоменуо да је актуелни предсједник СДС-а Младен Босић заслужан за стабилизацију странке након тешког периода по СДС, између осталог, и због интервенција међународне заједнице, али да треба "освјежити ствари" и у СДС вратити побједнички дух.

Говорећи о самој организацији страначких избора, Мићић је нагласио да више кандидата за предсједника показује да је СДС демократска странка, али да је, с друге стране, намјера мијењања страначког статута у изборном циклусу "игра која СДС-у није требала" и баца мрљу на сам унутарстраначки изборни процес.

Мићић је додао да подржава и кандидатуру Ненада Стевандића за замјеника предсједника СДС, указавши да је Бањалука важан центар за СДС.

"Замјеник предсједника треба да буде из Бањалуке, јер док год губимо Бањалуку веома је тешко да у другим градовима то све надокнадимо. Подржавам Стевандића за замјеника предсједника странке. Такође, не можемо да заборавимо ни Добој, Источно Сарајево, Требиње, Зворник, Приједор, Градишку...", истакао је Мићић.