latinica  ћирилица
16/05/2015 |  11:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Принц Александар одликован француском Легијом части

Амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро уручила је синоћ одликовање Легије части у рангу командира принцу Александру Карађорђевићу по указу француског предсједника Франсоа Оланда.
Принц Александар одликован француском Легијом части - Фото: ТАНЈУГ
Принц Александар одликован француском Легијом частиФото: ТАНЈУГ

Моро је навела да је Оланд овим одликовањем желио да укаже част дугогодишњем дјеловању принца Александра за добробит Србије, која је блиска срцу Француске и истакла допринос породице Карађорђевић у области хуманитарног рада.

Принц Александар захвалио је на ордену за који је рекао да је признање, не само за њега, него и за народ којем има част и привилегију да припада.

Он је навео да је орден Легије части традиција у породици Карађорђевић, чији носиоци су били његов отац (краљ Петар Други) и дјед (краљ Александар), као и бака - краљица Марија, додајући да је Београд један од неколико градова носилаца овог ордена.

Свечаном уручењу одликовања у амбасади Француске присуствовали су предсјесница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, представници дипломатског кора, јавне личности и новинари.