latinica  ћирилица
16/05/2015 |  14:16 | Аутор: СРНА

Б.Лука: Отворен сајам за дјецу и породицу

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је данас у Бањалуци Сајам за дјецу и породицу на којем учествује 50 излагача, док ће у фестивалском дијелу наступити више од 700 малишана из Бањалуке и околине.
Сајам за дјецу и породицу - Фото: СРНА
Сајам за дјецу и породицуФото: СРНА

Давидовићева је рекла да је данашња манифестација наставак прославе Међународног дана породице - 15. маја и да је циљ да она постане традиционална.

"Циљ Министарства је да промовише праве животне вриједности, а то су породица и брига за дјецу, због чега ћемо и даље бити подршка организаторима", рекла је Давидовићева.

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је да је ова манифестација првенствено значајна за дјецу која треба да пођу у школу и да ће на сајму бити додијељене и награде предшколским васпитачима за израду играчака које се користе у раду са дјецом предшколског узраста.

"На том конкурсу углавном учествују педагози и васпитачи, као и студенти предшколског васпитања како би их подстакли да сами креирају дидактички материјал који недостаје", истакао је Малешевић.

Менаџер сајма Николина Аничић рекла је да фестивалски програм обухвата спортски полигон, креативни кутак и позорница на којој ће бити одржане представе и такмичења малишана.

"Сматрамо да је граду Бањалуци потребна оваква сајамска манифестација која промовише позитивне вриједности, због чега би требало да постане традиционална", додала је Аничићева.

Генерални спонзор сајма је компанија "М:тел", а партнер компанија "Криосејв".

Најмлађи учесници сајма ће се данас и сутра у спортској дворани "Борик" моћи дружити са познатим дјечијим пјесником Тодом Николетићем.