latinica  ћирилица
16/05/2015 |  19:38 | Аутор: СРНА

Москва- догађаји у Македонији доказ страног мијешања

Руско Министарство спољних послова сматра да је хапшење црногорског држављанина у Македонији доказ страног мијешања у унутрашње послове те земље.
Куманово - Фото: ТАНЈУГ
КумановоФото: ТАНЈУГ

"Информација објављена у српским медијима о хапшењу Црногорца који је пружао подршку косовско-албанским ектремистима у Македонији представља убједљив доказ планова за дестабилизацију политичке ситуације у тој земљи, који су покренути споља", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

У Министарству истичу да је ово покушај гурања Македоније у пакао "обојене револуције", преноси агенција "Спутњик".

"То је истовремено доказ да западни организатори оваквих сценарија преферирају да то остваре туђим рукама, користећи у Украјини, а сада и у Македонији, држављане управо оних земаља које су, као што је то учинила Црна Гора, прихватиле мамац НАТО-а", пише у саопштењу.

Руско Министарство упозорава да је "више него очигледна опасност од изазивања хаоса и распламсавања жаришта сада и на Балкану, региону који се још није опоравио од крвопролића деведесетих година /20. вијека/".

Београдске "Вечерње новости" објавиле су да је македонска полиција ухапсила црногорског држављанина о којем постоје спекулације да је помагао албанским терористима и да их је информисао о потенцијалним метама на територији Србије.

Лист, између осталог, пише да је овај Подгоричанин водио око 80 добровољаца да ратују на страни Украјине против Руса.