latinica  ћирилица
04/09/2015 |  14:46 | Аутор: СРНА

Чубриловић: На предстојећим сједницама сет реформских закона (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Бањалуци да ће у наставку пете редовне сједнице парламента бити разматрано седам приједлога реформских закона, а на шестој посебној сједници четири приједлога и нацрта тих закона.
Недељко Чубриловић, предсједник НСРС - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић, предсједник НСРСФото: РТРС

"По усвајању нацрта закона, рок је шест мјесеци да буде сачињена форма приједлога. За дио закона рок истиче данас, што је Влада испоштовала, док се за законе са нивоа БиХ није успјело доћи до приједлога из разумљивих и оправданих разлога", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је поновио да су акти предвиђени планом и програмом рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину усвојени и да се разматрају најављеном динамиком.

Чубриловић је навео да су у дневни ред шесте редове сједнице увршетне резолуције о геноциду над Јерменима и у Сребреници, али да њихово разматрање зависи од усвајања дневног реда.

Он је напоменуо да у Народној скупштини Републике Српске није запримљен приједлог посланика НДП-а Дргана Чавића о осуди злочина НДХ у Другом свјетском рату.

Пета редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена у уторак, 8. септембра.