latinica  ћирилица
04/09/2015 |  16:22 | Аутор: СРНА

Фараџ: Меркелова подстиче мигранте да ризикују животе

Њемачки канцелар Ангела Меркел охрабрује избјеглице да ризикују животе у покушају да стигну до Европе, изјављујући да ће Њемачка прихватити више азиланата, саопштио је данас лидер британске десничарке Странке независности УК /УКИП/ Најџел Фараџ.

Фараџ је рекао да је био шокиран фотографијама мртвог дјечака из Сирије, чије је беживотно тијело море избацило на обалу Турске, и упозорио постоји опасност да буде још жртава, јер Европа поручује да планира да прихвати још избјеглица.

- Питање које треба да поставимо себи је како да спријечимо још оваквих ужасних фотографија. Како да спријечимо ствари као што је смрт 71 особе, пронађене у камиону у Аустрији? - поручио је Фараџ.

Он је одговорност приписао њемачком канцелару Ангели Меркел и напоменуо да њен став подстиче људе да покушају да се домогну Европе, пренио је Ројтерс.

- Мислим да је веома опасно то што она ради - изјавио је лидер Партије за независност Уједињеног краљевства на почетку кампање поводом референдума о томе да ли Британија треба да остане у ЕУ, а који би требало да буде одржан 2017. године.