latinica  ћирилица
04/09/2015 |  17:37 | Аутор: СРНА

Клокић: Изузетни потенцијали општине Брод

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић изјавио је да ће се у наредном периоду залагати за што квалитетнију промоцију општине Брод, која има изузетно повољан геостратешки положај и велике привредне потенцијале.
Златан Клокић - Фото: Screenshot
Златан КлокићФото: Screenshot

Клокић је данас посјетио општину Брод, гдје се упознао са привредним капацитетима, јавним ресурсима и постојећим привредним субјектима који послују на подручју општине Брод.

"Потребно је побољшати комплетан привредни амбијент, како на локалном тако и на републичком нивоу, доношењем низа законских и подзаконских аката", изјавио је Клокић новинарима.

Начелник општине Илија Јовичић упознао је министра Клокића са новим локалним прописима, којима се за нове инвеститоре обезбјеђује низ олакшица и стимулативних мјера.

Представници општине Брод указали су на неколико браунфилд и гринфилд инвестиционих локација које се нуде потенцијалним инвеститорима.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу већ неколико година проводи пројекат постинвестиционе подршке с циљем пружања помоћи новим инвеститорима, а у склопу пројекта прошле седмице представници Министарства посјетили су предузеће "Крампиц" у Броду.

Начелник општине Илија Јовичић изјавио је да је задовољан посјетом те да се нада да ће се у наредном периоду интензивирати сарадња између општине и Министарства.

Након састанка у општини, министар Клокић посјетио је извозно оријентисано локално предузеће "Скај адаптер", које се бави производњом дијелова за ауто-индустрију и заошљава 130 радника. Посјета предузећу је наставак пројекта постинвестиционе подршке.