latinica  ћирилица
11/10/2015 |  08:29 | Аутор: ТАНЈУГ

"Црвена краљица" - бестселер Њујорк тајмса сада и у Србији

Издавачка кућа Urban Reads за предстојећи Сајам књига припремила је бестселер и први дио тетралогије "Црвена краљица" Викторије Ејвјард, роман који се од објављивања у САД ове јесени не скида са топ листа.
"Црвена краљица" Викторије Ејвјард (Фото: Илустрација) -
"Црвена краљица" Викторије Ејвјард (Фото: Илустрација)

"Црвена краљица" је прича о 17-годишњој Мер коју магичне моћи увлаче у опасне интриге краљевске палате. Да ли ће је њене моћи спасити или осудити?

Сиромашни Црвени живе на самом дну, а свијетом владају Сребрни, ратници надљудских моћи, који могу да управљају ватром, водом, природом, да предвиђају, да исцјељују...

Једна Црвена дјевојка, Мер Бароу, вјерује да се тај свијет никада не може промијенити. Кад неочекивано добије посао служавке на двору Сребрних, наћи ће се у средишту свега што највише мрзи.

Али Мер недуго затим открива да, упркос својој црвеној крви, и она посједује изузетну моћ. Моћ која би могла да уздрма краљевство Сребрних. Моћ која би могла да покрене револуцију.

Ко ће побиједити у свијету крвних подјела? Хоће ли Црвена краљица завладати Сребрним свијетом?

Роман "Црвена краљица" који је 13 недјеља провео на самом врху Њујорк тајмсове листе бестселера већ је стекао велику базу обожавалаца који га махом описују једном ријечју - "епски", што је стигло и до Холивуда и студија Универсал који припрема филмску адаптацију коју ће, како се шушка, режирати глумица Елизабет Бенкс.

Други дио серијала Ејвјардове - "Glass Sword" у књижаре стиже у фебруару 2016. Трећа књига је планирана за 2017, а четврта и посљедња за 2018. годину.