latinica  ћирилица
13/10/2015 |  14:19 | Аутор: РТРС

Салам споразумно признао кривицу

У оквиру предмета Рамић Адис и др., кодног назива „Бенелукс“, у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, и другооптужени Абдел Салам је споразумно признао кривицу, а Тужилаштво БиХ је Суду БиХ предложило за Салема казну затвора у трајању од три године.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Осуђени Адис Рамић и Амар Шљиво су претходно закључили споразуме о признању кривице, које је Суд БиХ у цијелости прихватио.

Осман Абдел Салам, рођен 1.јануара 1962. године у Бејруту, настањен у Шведској, држављанин Краљевине Шведске признао је кривицу да је као један од припадника, а Адис Рамић као организатор групе људи, посредовао у међународном промету оружја без дозволе прописане законом БиХ.

Они су оптужени да су из БиХ према Шведској покушали да прокријумчаре незаконито набављену и конструисану експлозивну направу, намијењену извршењу тешког кривичног дјела на подручју Шведске.

Наведену експлозивну направу је у возилу "ауди", шведских регистарских ознака, из БиХ покушао прокријумчарити оптужени Абдел Салам, који је у извршењу кривичног дјела откривен на путу према граничном пријелазу из БиХ, гдје је лишен слободе, а експлозивна направа пронађена на скривеном мјесту у возилу.

У складу са њиховим улогама у почињеном кривичном дјелу, након признања кривице, за Шљиву је предложена затворска казна од двије године, а Рамићу од три године.