latinica  ћирилица
13/10/2015 |  18:49 | Аутор: РТРС

Како је Драган Мектић политику претворио у ријалити шоу? (ВИДЕО)

Драган Мектић је потпуно приватизовао и злоупотријебио Министарство безбједности, на чијем је челу, али и Тужилаштво БиХ, сматра шеф Клуба посланика СНСД-а у Парламенту БиХ, Сташа Кошарац. Ријеч је, каже, о противзаконитом коришћењу заједничких институција за рушилачке нападе на Републику Српску и њене институције.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Поставити и одржавати Драгана Мектића на позицији министра безбједности у Савјету министара БиХ срамота је и показатељ да неко жели од БиХ да направи ријалити шоу, каже стручњак за безбједност, Џевад Галијашевић.

Коме треба министар безбједности попут Драгана Мектића? Ово питање постављају многи. Крајње је вријеме, поручује Џевад Галијашевић, да неко и одговори – шта он уопште ради и шта је предузео у досадашњем мандату? Очигледно је, каже Галијашевић, да плату прима забављајући јавност и правећи циркус од безбједносне политике БиХ.

- Таквог човека држати на мјесту министра значи правити карикатуру од самог Савјета министара и од послова безбједности. Драгана Мектића управо зато или треба ухапсити или га треба лијечити. Он наноси непроцјењиву штету безбједности ове земље. Нажалост, Мектић је уцјењена особа, он је особа повезана са тешким ратним злочинима на подручју Прњавора - каже Галијашевић.

Драган Мектић често у јавност износи ставове тешких политичких квалификација које су нетачне, каже шеф Клуба посланика СНСД-а у Парламенту БиХ, Сташа Кошарац. Очигледно је, каже, да су код њега помијешана лична осјећања са оним што би један министар требало да ради.

- Обавезе које је преузео од својих лидера, који су, рекао бих, потпуно шизофрени због пораза доводи га у ситуацију потпуно неурачунљиве особе у јавности, тако да мислим да је срамота за све грађане Републике Српске да неко у име Републике Српске, очигледно у име једне политичке партије, представља Српску у заједничким институцијама Би - каже Кошарац.

Ријечи хвале о министру безбједности БиХ долазе искључиво од његових страначких колега.

- О министру безбједности мислим све најбоље. О министру безбедности имам све ријечи хвале, јер лично знам да је био један од најбољих команданата у војсци, тј. у полицијским јединицама током рата - каже Миладин Станић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.

Мишљење струке се не подудара са овим наводима – сматрају да министар Мектић исмијава безбједносне напоре једне земље и не разумије границу између криминала и поштеног рада. У прилог томе и чињеница да контактира са осуђеним особама и штити криминалце, поручује Галијашевић.