latinica  ћирилица
13/10/2015 |  19:47 | Аутор: СРНА

Пале: Промовисан роман "У сјећању на заборав"

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске промовисао је на Палама роман "У сјећању на заборав" Саше Кнежевића, који је освојио треће мјесте на конкурсу "Златна сова".

Портпарол Завода за уџбенике и наставна средства Дејан Керлета истакао је да је промоција уприличена на Филозофском факултету, гдје је Кнежевић редовни професор, како би као издавач представио роман својим колегама, студентима и публици на Палама, гдје се и одвија радња овог дјела.

"Ријеч је о изузетном дјелу у коме се пише о овом поднебљу и гдје су Пале у центру дешавања. Сви они који прочитају роман увјериће се зашто је он међу три најбоља ове године на конкурсу `Златна сова`", рекао је он.

Кнежевић је нагласио да се пријавио на конкурс "Златна сова" без великих очекивања, али се испоставило да је освојио треће мјесто.

"Роман се одвија у суштини на Палама, а желио сам да демистификујем причу која је наметнута о Сарајеву као граду мира и љубави у који повремено дођу неки дивљаци и то униште", истакао је Кнежевић.

Он је додао да, напротив, његова прича има дубоке коријене несреће која потреса све оне који су живјели у Сарајеву, а данас су расути по свијету.

Кнежевић наглашава да је роман промовисан на Сајму књиге у Бањалуци, а промоција ће бити организована и у Београду и Пожаревцу, гдје живи добитник прве награде Миодраг Лазаревић, аутор романа "Бунцање".

Асистент на Филозофском факултету Александар Петровић, један од промотера романа, истакао је да је "У сјећању на заборав" сјајан роман који је написан за оне који су преживјели све избјегличке драме.

Петровић наглашава да је роман чврсто укоријењен у животу Пала и препоручује да га треба прочитати.

Он је нагласио да роман врви псовкама, али оне апсолутно имају своје мјесто и ко буде читао роман знаће зашто је то тако.