latinica  ћирилица
14/10/2015 |  10:21 | Аутор: СРНА

Израел: Војници на улицама, већа овлашћења полиције (ВИДЕО)

Израелски безбједносни кабинет одлучио је рано јутрос да пошаље војнике у патроле на улицама израелских градова послије израелско-палестинских сукоба, а полиција је добила право да уводи блокаде у одређеним подручјима Јерусалима, који је у епицентру насиља.
Патрола израелских снага (Yonatan Sindel/Flash90) -
Патрола израелских снага (Yonatan Sindel/Flash90)

У саопштењу се наводи да ће специјалне снаге бити распоређене да би подржале полицијске јединице у градовима дуж ауто-путева.

"Израелска полиција добила је право да уведе блокаде у центрима тензија у Јерусалиму, у складу са безбједносним процјенама", наводи се у саопштењу, преноси "Спутњик".

Ове мјере уведене су дан послије погибије троје Израелаца и рањавања најмање 17 људи у пуцњавама и нападима хладним оружјем у Јерусалиму и централном дијелу Израела.

Премијер Бењамин Нетањаху изјавио је послије напада да држава припрема серију мјера против тероризма и да ће Влада искористити све расположиве мјере да би успоставила мир у израелским градовима.

Од почетка октобра у сукобима је убијено најмање седам Израелаца и неколико десетина Палестинаца. Већину напада ножевима извршили су Палестинци, а неке од њих ранили су или убили припадници израелских снага безбједности.