latinica  ћирилица
14/10/2015 |  12:29 | Аутор: СРНА

Издат налог за хапшење сина Светозара Маровића

Бивши директор Завода за изградњу Будве Стевица Драговић приведен је рано јутрос у Будви по налогу Специјалног државног тужилаштва, а издат је налог за хапшење Милоша Маровића и Марка Вујовића у оквиру истраге која се води око продаје и размјене 26.000 метара квадратних у зелеђу плаже Јаз, јављају црногорски медији.
Милош Маровић - Фото: vijesti.me
Милош МаровићФото: vijesti.me

Из Врховног државног тужилаштва саопштено је да је ухапшено лице чији су иницијали С.Д. због сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања.

"Два лица, за чије је лишавање слободе такође издат налог, нису доступна. Ријеч је о лицима чији су иницијали М.М. и М.В. за која се сумња да су извршила кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања и злоупотреба службеног положаја путем помагања", додаје се у саопштењу.

Црногорски медији наводе да су налози издати за Милошем Маровићем, сином високог функционера ДПС-а Светозара Маровића, и Марком Вујовићем, његовим кумом.

У оквиру ове афере, наводе медији, статус свједока сарадника добио бивши градоначелник Будве Рајко Куљача и бивши директор Ауто-мото друштва /АМД/ Будва Игор Трнски, док су у истражни затвор упућени осумњичени бивши градоначелник Лазар Рађеновић, власник будванске фирме "Мегапромет" Миодраг Митровић, бивши директор будванског катастра Мирјана Маровић, те процјенитељи Марко Радуновић, Милка Лазаревић и Љубиша Баћевић.

Драговић је био осуђен на годину затвора због "злоупотребе овлашћења у привреди подстрекавањем" у случају "АМД Будва".

Драговић, Трнски и још неколико особа су у случају "АМД Будва" проглашени кривим да су државну имовину Ауто-мото друштва уписали на приватне фирме и покушали да прибаве противправну имовинску корист од преко три милиона евра.