latinica  ћирилица
24/11/2015 |  17:14 | Аутор: СРНА

Брчко: Појачане мјере контроле на путу према Горњој Маочи

Припадници брчанске Полиције, након недавних терористичких напада у Паризу и Сарајеву, предузимају појачане мјере контроле на правцу према Горњој Маочи, гдје се налази вехабијска заједница, као и на цијелом подручју дистрикта Брчко, рекао је портпарол Полиције Халид Емкић.
Полиција Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Полиција Брчко дистриктаФото: РТРС

Он је навео да припадници брчанске Полиције, наоружани дугим цијевима, већ трећи дан спроводе појачане мјере контроле возила и путника на путном правцу према Горњој Маочи, гдје је настањена вехабијска заједница.

"Цјелокупан начин контроле усмјерен је у складу са нашим оперативним плановима, гдје су полицијским службеницима дата јасна упутства како поступати у оваквим случајевима", рекао је Емкић.

Према његовим ријечима, за сада нема информација које би указивале на било какво деструктивно понашање појединаца или група на подручју дистрикта.

"Полиција наставља да прикупља и размјењује све релевантне информације са осталим полицијским агенцијама у региону", каже он.

Горња Маоча, код Сребреника, сједиште је вехабијске заједнице. Поједини становници су готово деценију под истрагом полицијских и обавјештајних агенција због сумње да су повезани са тероризмом. У више наврата у овом насељу истицана је застава "Исламске државе".