latinica  ћирилица
01/12/2015 |  21:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Џери Сајнфелд поново наступа у Њујорку

Амерички комичар Џери Сајнфелд, који се прославио више пута награђиваним ТВ ситкомом "Сајнфелд", враћа се од идуће године на њујоршку сцену са низом наступа у реномираном Бикон театру.
Џери Сајнфелд - Фото: getty
Џери СајнфелдФото: getty

Како преноси АФП, славни комичар ће се једном мјесечно дружити са њујоршком публиком представом "Jerry Seinfeld: The Homestand" (Џери Сајнфелд: На домаћем терену).

"Комичари живе за наступ на одређеним сценама. За мене је то Бикон и јако сам узбуђен што ће то постати мој нови дом", изјавио је 61-годишњи глумац.

Сајнфелд је стекао свјетску славу полуаутобиографском хумористичком серијом "Сајнфелд" која се током 1990-их приказивала на телевизији НБЦ.

Позориште Бикон, које може да прими 2.800 гледалаца, налази се на Менхетну. Године 2008. у потпуности је реновирано како би му се повратио стари сјај са почетка 20. вијека.

"Џери Сајнфелд је један од најутицајнијих и најцјењенијих комичара свих времена", казао је Џејмс Долан, предсједник Компаније Медисон Сквер Гарден која је власник Бикон театра.

"Част нам је да у Бикону угостима Џерија, прослављеног Њујорчанина чији је хумор дубоко укоријењен у Великој јабуци", истакао је он.

Сајнфелд живи у Њујорку са својом супругом и дјецом. И даље се активно бави стендап комедијом.
Његов први наступ у Бикону заказан је за 7. јануар, а улазнице за његову представу коштају од 79 до 175 долара.